Home / ГРАДЕЖНИ ДОЗВОЛИ / НОВ ПРЕРАБОТУВАЧКИ КАПАЦИТЕТ ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

НОВ ПРЕРАБОТУВАЧКИ КАПАЦИТЕТ ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Градоначалникот на општина Кривогаштани Тони Заткоски денес официјално го потпиша одобрението за градба на нов преработувачки капацитет во општината кој ќе биде лоциран во индустриската зона Славеј. Инвестицијата е во изградба на нов капацитет за преработка на земјоделски производи од кој населението на општината и самата општина ќе имаат бројни бенефити со зголемување на бројот на нови работни места а индиректно ќе се подобри пласманот на земјоделското производство во општината. Досега ова е втора ваква инвестиција во индустриската зона Славеј каде што веќе една успешно функционира години наназад. Се надеваме дека ова ќе биде уште една успешна приказна како за самиот инвеститор така и за општина Кривогаштани.

Општината во моментов работи на привлекување на уште неколку инвестиции кои се заинтересирани да инвестираат во капацитети за производство и обработка на месо и млечни производи како и инвестиции во производство на пченка за што во близината на индустриската зона е лоцирана обработлива земјоделска површина од 500 ха со извршени анализи за квалитетот на земјиштето со што се докажа дека истата може да има успешно производство на повеќе земјоделски култури.

DSCN9371DSCN9379DSCN9383DSCN9390

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*