Home / Информации / ИНТЕНЗИВНО СЕ ГРАДИ СПОРТСКАТА САЛА ВО ОУ МАНЧУ МАТАК

ИНТЕНЗИВНО СЕ ГРАДИ СПОРТСКАТА САЛА ВО ОУ МАНЧУ МАТАК

Интензивно се одвиваат градежните активности на новата спортска сала во дворот на основното училиште Манчу Матак во Кривогаштани каде денес се започна со поставување на основниот слој на подлогата врз кој ќе следува изолационен дел и горниот финален дел од подлогата. Спортската сала е инвестиција на Министерството за образование и наука со вкупна вредност од 24.000.000 денари со која инвестиција најголемиот бенефит ќе го имаат најмладите, учениците па и повозрасните кои рекреативно ќе можат да ја користат веќе од наредната зима кога и се очекува објектот да е веќе во функција. Жителите на општината со нетрпение ја очекуваат оваа спортска сала за непречено одвивање на спортските активности во периодите од годината кога временските услови не дозволуваат користење на спортските терени на отворено. Пополека но сигурно општина Кривогаштани значително ја подобрува спортската инфраструктура во општината каде што исто така најавена е изградба на уште една спортска сала во дворот на основното училиште Јонче Смугрески во населеното место Обршани.

DSCN8403DSCN8418DSCN8425DSCN8426

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*