Home / Информации / ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ ДОБИВА МОДЕРНА ЕЛЕКТРИЧНА ДИСТРИБУТИВНА МРЕЖА

ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ ДОБИВА МОДЕРНА ЕЛЕКТРИЧНА ДИСТРИБУТИВНА МРЕЖА

Општина Кривогаштани склучи договор со ЕВН Македонија за промена на досегашната дистрибутивна мрежа со нова подземна дистрибутивна линија со што ќе се подобри естетиката и ликот на центарот на општината додека жителите на општината ќе ги почувствуваат бенефитите на овај зафат со тоа што целосно ќе се отстранат дефектите и прекините на електричната енергија што досега го попречуваа нормалното функционирање на домаќинствата. Со реализацијата на овај проект општината продолжува со својата забрзана модернизација и имплементација на проекти по европски стандарди со што во голема мера ќе се зголеми квалитетот на живеење на жителите на општината.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*