Home / Информации / ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ ЗАБРЗАНО СЕ МОДЕРНИЗИРА

ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ ЗАБРЗАНО СЕ МОДЕРНИЗИРА

Општина Кривогаштани не запира со модернизирање и спроведување на иновативни и креативни идеи на целата своја територија. Веќе неколку години наназад во општината не поминал ден во кој што не се случило нешто позитивно и ново во полза на општината. Отпочнати, реализирани и добиени проекти, реконструкци на училишта, нови улици, капитални проекти и ред други бенефити за општината и жителите на општина Кривогаштани. Денес завршена е реконструкцијата на фасадата на ОУ Јонче Смугрески во Обршани со што училишната зграда доби нов лик што доликува на една ваква институција. Исто така денес во населеното место Славеј долж регионалниот пат Прилеп- Кривогаштани на 22 канделабри поставени се општински и национални обележја со што општината добива европски лик, лик на општина која е во чекор со најдобрите општини во државата со својата континуирана модернизација и создавање на нов модерен лик по европски терк

obrsanis kolo 1obrsanis kolo 4obrsani skolo 5obrsani skolo 3obrsani skoloDSCN7018DSCN6999DSCN7012DSCN7006

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*