Home / КУЛТУРА / НАЈМЛАДИТЕ ОД ОПШТИНАТА ВО ПОСЕТА НА БАБИНО

НАЈМЛАДИТЕ ОД ОПШТИНАТА ВО ПОСЕТА НА БАБИНО

Овој викенд се одржа ликовна колонија од ревијален карактер во библиотеката во Бабино, Општина Демир Хисар.Овој настан е резултат на поддршката на младите таленти од страна на Градоначалникот на Општина Кривогаштани Г-дин. Тони Заткоски. Имено наградените ученици од ликовниот и литературниот конкурс,,Приказните на дедо за тутунарите‘‘ викендов имаа еднодневен престој во библиотеката во Бабино каде што се одржа и ликовна коолонија од ревијален карактер во прекрасната природа и живописност на местото.
 
Општина Кривогаштани и понатаму ќе продолжи да го вреднува и наградува трудот на иднината на Општина Кривогаштани
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*