Home / Информации / ЗАМЕНИК МИНИСТЕРОТ ЗА ЗЕМЈОДЕЛИЕ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНАТА

ЗАМЕНИК МИНИСТЕРОТ ЗА ЗЕМЈОДЕЛИЕ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНАТА

Заменик министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Ванчо Костадиновски ,Билјана Вуковиќ, директор на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој . Румен Стаменов, директор на Државниот инспекторат за земјоделство, шратениците Ане Лашкоска и Димитар Стевананџија како и претставници од Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделството денес ја посетија општина Кривогаштани. Делегацијата најпрвин беше пречекана од Градоначалникот на Општина Кривогаштани Тони Заткоски кој ги запозна со реализираните проекти и активности на општината по што беше одржана средба со граѓаните и беше посетена изградбата на новиот сточен пазар во Кривогаштани кој е во завршна фаза од реализацијата. Потоа во населеното место Славеј беше одржана средба со населението кое досега се соочуваше со голем проблем кој благодарение на Министерството и Владата на РМ беше решен со давање на користење на петнаесет години на државно земјоделско земјиште. Покрај тоа поставени беа и други прашања на земјоделците.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*