Home / АДМИНИСТРАЦИЈА / БИЗНИС / БУЏЕТСКИ ФОРУМ ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

БУЏЕТСКИ ФОРУМ ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Општина Кривогаштани во соработка со Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC) , Заедницата на единиците на локална самоуправа и единицата за координација на форумите, организира Буџетски форум во Општина Кривогаштани. Спроведувањето на форумсиот процес започнува со одржувањето на првата форумска сесија од вкупно шесте кои треба да се одржат до крајот на годинава. Првата форумска сесија на која жителите на општината ќе имаат можност да одлучат за што ќе се потрошат средствата од буџетот на општината ќе се оджи во Вторник 29.09.2015 во 20:00 часот во училишната спортска сала во ОУ Манчу Матак во Кривогаштани. По тој повод се покануваат жителите на Општина Кривогаштани да земат активно учество во донесувањето на одлуки во својата општина.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*