Home / 2021 / декември

Monthly Archives: декември 2021

НОВОГОДИШНИ ПАКЕТЧИЊА ЗА НАЈМАЛИТЕ ВО ОУ ЈОНЧЕ СМУГРЕСКИ И ЈАГОДКА

Градоначалникот на општина Кривогаштани Николче Мискоски денес ги посети и најмалечките во градинката Јагодка, кои со песнички го прославија доаѓањето на новата година, за што си добија и новогодишни пакетчиња. Првачињата од основното училиште Јонче Смугрески во Обршани, Боротино и ...

Read More »

НАБАВЕНО ВОЗИЛО ЗА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНКИ ВО ОПШТИНА КРИВОГШТАНИ

Започнувањето со работа на детската градинка Јагодка во Обршани, доведе до потреба градинката Весело Штркче да набави специјално возило за достава на храна и прехрамбени продукти, кое ќе служи на Д.Г Јагодка за достава на дневни оброци за дечињата кои ...

Read More »

НОВОГОДИШНИ ПАКЕТЧИЊА ЗА НАЈМАЛИТЕ

Градоначалникот на општина Кривогаштани Николче Мискоски, денес ги посети прводделенците при основното училиште Манчу Матак од Кривогаштани, како и подрачните училишта во Подвис, Годивле, Славеј и Крушеани, каде најмалите добија новогодишни пакетчиња со желби за посреќна и поуспешна година што ...

Read More »

СОOПШТЕНИЕ

Почитувани, Почитувајќи го правилото за транспарентност во работењето на Општина Кривогаштани го издаваме следново соопштение за финансиската состојба од март 2013 до октомври 2021 година: – На 31/03/2013 Општина Кривогаштани заврши со негативен финансиски резултат од 14.316.362,00 денари вкупен долг ...

Read More »

ДОНЕСЕН БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ ЗА 2022

Советот  на општината на денешната седница го изгласа предлог буџетот на општина Кривогаштани за 2022 година. Со 6 гласа ЗА советниците го усвоија буџетот на општината за годината што предстои, каде се предвидени голем дел развојни проекти, идеи и планови ...

Read More »

ЗАПОЧНА ПРОЕКТОТ ’’ЗАЈАКНУВАЊЕ НА ЛУЃЕТО ОД ПЕЛАГОНИЈА’’

Во Хотелот “Епинал” во Битола, свечено беше отворен проектот “Зајакнување на луѓето од Пелагонија” во кој се вклучени општините од Пелагонискиот регион, граѓански организации и млади луѓе кои во наредниот период ќе земат активно учество во имплементирање и промовирање на ...

Read More »