Home / Проекти

Проекти

СВЕЧЕНО ПУШТЕНИ ВО УПОТРЕБА НОВИТЕ УЛИЦИ ВО ВРБЈАНИ И КРИВОГАШТАНИ

Во присуство на жителита на населеното место Врбјани , градоначалникот на општина Кривогаштани Рубинчо Шефтероски, свечено ја пушти во употреба новата улица во Врбјани. Асфалтиран е еден од клучните краци на улицата Пелагониска во Врбјани, кој долготрајно ќе ги реши ...

Read More »

ГРАНТ ЗА ИЗГРАДБА НА УЛИЦИ ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Владата на РСМ преку заемот на Светска банка за Проектот за поврзување на локални патишта  додели на општина Кривогаштани средства во висина од 575.017.99 евра. Доделените средства ќе бидат искористени за изградба и реконструкција на локални патишта и улици во ...

Read More »

ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ СО 60 НОВИ КОНТЕЈНЕРИ ЗА СМЕТ

За краток временски период општина Кривогаштани успеа да реализира два проекти користејќи заем од Светска банка преку МСИП2 за решавање на дел од клучните проблеми на општината со кои значително се зголемува функционалноста и економичноста во работењето на институцијата како ...

Read More »

Oткривањето на спомен обележјето во чест и вечен помен на нашиот македонски херој Љубе Грујоски

На големиот државен празник 11 Октомври, во Пашино Рувци беше откриен споменикот на нашиот сограѓанин и пријател Љубе Грујоски, кој загина на Карпалак во конфликтот во 2001 година. Овој чин на откривањето на спомен обележјето во чест и вечен помен ...

Read More »

ПРИСТИГНА ИНВЕНТАРОТ ЗА НОВИОТ ЦЕНТАР ЗА РАН ДЕТСКИ РАЗВОЈ ВО БЕЛА ЦРКВА

Во просториите на подрачното основно училиште Јонче Смугрески во Бела Црква, каде што ќе биде сместен новиот Центар за ран детски развој денес пристигна инвентарот со што се привршуваат подготовките на просторот, каде што за скоро време ќе започе да ...

Read More »

ЗАВРШИ АСФАЛТИРАЊЕТО НА УЛИЦА ЉУБЕ ГРУЈОСКИ ВО ПАШИНО РУВЦИ

Заврши асфалтирањето на делот од улицата Љубе Грујоски во Пашино Рувци која изминатава недела  го извршуваше Градежното претпријатие Јоска Транс од Демир Хисар. Улицата е во должина од 450 метри со вкупна вредност од 2.150.000 денари, средства обезбедени од Бирото ...

Read More »

ДОБИЕНИ СРЕДСТВА ЗА ИЗРАБОТКА НА ТЕХНИЧКА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА ИЗГРАДБА НА МОСТ ВО БЕЛА ЦРКВА

Општина Кривогатшани преку Министерството за локална самоуправа и Бирото за регионален развој доби средства во висина од 1.000.000  денари за изработка на техничка документација за изградба на дел од локален пат Бела Црква – Трновци со мост на Река Црна ...

Read More »

ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ ЌЕ ГРАДИ ВОДОВОДНА МРЕЖА ВО Н.М ВОЃАНИ

Општина Кривогаштани започнува постапка за изградба на дистрибутивна водоводна мрежа во н.м Воѓани, прва фаза – линија 2. Средствата за реализација на проектот се обезбедени преку Министерството за локална самоуправа , Бирото за регионален развој во висина од 1.400.000 денари  и Општина ...

Read More »

КРЕИРАЊЕ МОЖНОСТИ ЗА РАБОТА ЗА СИТЕ 2

Од 1-ви Октомври 2017 година во општина Кривогаштани започна да се реалзира проектот ,,Креирање можности за работа  2“ проект финансиран од страна на УНДП. Со овај проект опфатени се вкупно 11 невработени лица од кои 4 лица се ангажирани како ...

Read More »

ОДРЖАНА ПРВАТА ЈАВНА ТРИБИНА ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Во текот на вчерашниот ден во општинската кино-сала во Кривогаштани, за прв пат се одржа отворена јавна трибина на која жителите на општината имаа можност да го искажат својот став и заеднички да дадат мислење до советот на општината, за ...

Read More »