Home / ТРУД И СОЦИЈАЛА (page 2)

ТРУД И СОЦИЈАЛА

50 ДОБРОВОЛЦИ ОД КРИВОГАШТАНИ ПОМАГАА ВО РАСЧИСТУВАЊЕ НА ПОПЛАВИТЕ ВО СКОПЈЕ

Педесет доброволци од општина Кривогаштани, на чело со градоначалникот Тони Заткоски, во саботата зедоа активно учество во расчистување на теренот од поплавите во Скопје. Екипите од Кривогаштани, овој пат беа распределени во Сингелиќ. Претходно 35 доброволци од Кривогаштани зедоа учество ...

Read More »

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Центарот за ран детски развој за деца од предшколска возраст кој ќе функционира во кругот на ОУ Јонче Смугрески во Обршани а ќе ги опфаќа населените места Обршани, Воѓани, Бела Црква, Пашино Рувци и Боротино започнува со своето функционирање. Центарот ...

Read More »

ПРИВРШУВА ОПРЕМУВАЊЕТО НА НОВАТА ДЕТСКА ГРАДИНКА ВО ОБРШАНИ

Денес во просториите на ОУ Јонче Смугрески во Обршани каде што ќе биде лоцирана новата детска градинка, доставена е опрема од бела техника и теписонски подлоги со што се привршува подготовката и опремувањето на просторот за отпочнување со функционирање на ...

Read More »

НОВОГОДИШНА ПРИРЕДБА НА УЧЕНИЦИТЕ ОД ОУ МАНЧУ МАТАК И ОУ ЈОНЧЕ СМУГРЕСКИ

Учениците од основните училишта Јонче Смугрески од Обршани и Манчу Матак од Кривогаштани учествуваа во детскиот дел од новогодишната програма на општина Кривогаштани каде се претставија со песнички, хорско пеење, драма и ора со што приредија одлична забава за своите ...

Read More »

ПРИЕМ НА ДЕЧИЊАТА КАЈ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Денес градоначалникот на општина Кривогаштани Тони Заткоски традиционално како и секоја година беше домаќин на дечињата од вработените во локалната самоуправа, градинката Весело Штркче, територијалната противпожарна единица, дечињата од советниците и јавното комунално претпријатие Пелагонија од Кривогаштани, кои добија новогодишни ...

Read More »

ДЕДО МРАЗ ГИ ПОСЕТИ ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТА И ГРАДИНКАТА ВО КРИВОГАШТАНИ

Денес Дедо Мраз ги посети двете основни училишта и детската градинка во општина Кривогаштани и ги израдува првачињата на кои градоначалникот на општината им додели новогодишни пакетчиња. Учениците за возврат подготвија новогодишни песнички со кои се заблагодарија за добиените поклони. ...

Read More »

И ОФИЦИЈАЛНО ВЕЧЕРВА ЗАПОЧНА СО РАБОТА ИТНАТА МЕДИЦИНСКА ПОМОШ ВО КРИВОГАШТАНИ

Општина Кривогаштани со градоначалникот Тони Заткоски продолжува да пишува историски датуми за општината. Денес и официјално за прв пат во својата историја општина Кривогаштани доби итна медицинска помош на својата територија за потребите на своите граѓани и граѓаните на соседните ...

Read More »

КАМПАЊА ПРОТИВ НАСИЛСТВОТО ВРЗ ЖЕНИТЕ

Стоп за сите видови насилство врз жените и девојчињата под ова мото оваа година се одбележа кампањата против насилството врз жените и девојчињата. Од огромна важност е да се даде значење на овој настан особено кај најмладите за да можат ...

Read More »

СЕ ОДВИВААТ ИНТЕНЗИВНИ ГРАДЕЖНИ АКТИВНОСТИ ВО ОУ ЈОНЧЕ СМУГРЕСКИ ВО ОБРШАНИ

Започнаа активностите за модернизација на фасадата на ОУ Јонче Смугрески во Обршани откако основните училишта во Кривогаштани, Годивле и Славеј добија нов модерен лик на фасадата на објектите. ОУ Јонче Смугрески деновиве доживува градежна експанзија откако пред неколку дена започнаа ...

Read More »

ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ ДОДЕЛИ СПОРТСКА ОПРЕМА НА ДВЕТЕ ОСНОВНИ УЧИЛИШТА

Денес Градоначалникот на Општина Кривогаштани Тони Заткоски ги посети учениците на двете основни училишта во општина Кривогаштани доделувајќи им спортска опрема во топки и дресови. Општината со овај потег само го потврди безрезервното залагање за најмладите односно иднината на самата ...

Read More »