Home / СПОРТ

СПОРТ

РЕСТОРАН МИЛЕНИУМ ОД КИЧЕВО ПОБЕДНИК НА ТУРНИРОТ ВО КРИВОГАШТАНИ

Екипата на  Ресторан Милениум од Кичево е овогодинешниот шампион на Кривогаштанскиот турнир во мал фудбал одкако минимално со 1-0 ја совлада екипата на Бучин и со тоа ја понесе главната награда од 70.000 денари додека на екипата на бучин и ...

Read More »

ТРАДИЦИЈАТА ПРОДОЛЖУВА: ЗАПОЧНА ТРАДИЦИОНАЛНИОТ ТУРНИР ВО МАЛ ФУДБАЛ КРИВОГАШТАНИ 2018

Општина Кривогаштани продолжи и оваа година да ја негува долгогодишната традиција во организирање на традиционалниот ноќен турнир во мал фудбал, кој веќе трета година се одржува на новото повеќенаменското игралиште во Кривогаштани. Оваа година турнирот ја постигна најголемата бројка на ...

Read More »

ЕКИПАТА НА ЦЕНТАР ОСВОЈУВАЧ НА ОВОГОДИНЕШНОТО ИЗДАНИЕ НА ТРАДИЦИОНАЛНИОТ НОЌЕН ТУРИНИР ВО МАЛ ФУДБАЛ ВО КРИВОГАШТАНИ

Доцна синоќа заврши овогодинешното издание на Кривогаштанскиот турнир во мал фудбал каде екипата на Центар ја победи екипата на Бене Бош од Битола со 2-1 и со тоа ја освои главната премија на турнирот од 60.000 денари. Вицешампионот екипата на ...

Read More »

ОФИЦИЈАЛНО ЗАПОЧНА ОВОГОДИНЕШНОТО ИЗДАНИЕ НА ТРАДИЦИОНАЛНИОТ НОЌЕН ТУРНИР ВО МАЛ ФУДБАЛ ВО КРИВОГАШТАНИ

Синоќа и официјално беше отворено овогодинешното издание на традиционалниот ноќен турнир во мал фудбал во Кривогаштани каде учество земаа 24 екипи од цела Пелагонија и пошироко. Турнирот е предвидено да има 19 натпреварувачки дена со по 5 натпревари. Финалната вечер ...

Read More »

ВО НАЈАВА НАЈНОВОТО ИЗДАНИЕ НА ТРАДИЦИОНАЛНИОТ НОЌЕН ТУРНИР ВО МАЛ ФУДБАЛ ВО КРИВОГАШТАНИ

Годинава продолжува традицијата во Кривогаштани, под покровителство на општина Кривогаштани, во организација на ЛАЛ Агро Лидер се подготвува традиционалниот августовски ноќен турнир во мал фудбал кој оваа година исто како и претходната го има највисокиот награден фонд од своето постоење. ...

Read More »

ЗАВРШИ ОВОГОДИНЕШНОТО ИЗДАНИЕ НА ТРАДИЦИОНАЛНИОТ НОЌЕН ТУРНИР ВО МАЛ ФУДБАЛ ВО КРИВОГАШТАНИ

После 17 натпреварувачки денови и безмалку 50 одиграни натпревари вечерва заврши традиционалниот ноќен турнир во Кривогаштани. Традицијата во Кривогаштани продолжува, повторно игралиштето е собиралиште на сите генерации желни за фудбал после двегодишна пауза поради изградба на ново повеќенаменско игралиште во ...

Read More »

ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ ГО ВРАЌА РЕНОМЕТО НА ТРАДИЦИОНАЛНИОТ НОЌЕН ТУРНИР ВО МАЛ ФУДБАЛ

Годинава продолжува традицијата во Кривогаштани, под покровителство на општина Кривогаштани се организира традиционалниот августовски ноќен турнир во мал фудбал кој оваа година го има најголемиот награден фонд од своето постоење. Во најава е да се случи еден од поголемите турнири ...

Read More »

ПРИВРШУВА ИЗГРАДБАТА НА НОВАТА СПОРТСКА САЛА ВО КРИВОГАШТАНИ

Новата спортска сала во дворот на основното училиште Манчу Матак во Кривогаштани веќе го добива својот изглед. Активностите кои започнаа при крајот на минатата година сега веќе стигнуваат до самиот крај, каде за неколку месеци жителите на општината ќе имаат ...

Read More »

ПРОДОЛЖУВА ГРАДЕЖНАТА ЕКСПАНЗИЈА ВО КРИВОГАШТАНИ

Во моментов во општина Кривогаштани активно се извршуваат градежни активности на две локации каде што и покрај променливите временски услови без прекин се изведува атмосферската канализација на улица Никола Карев во Кривогаштани по чија реализација целосно ќе се асфалтира и ...

Read More »

ИНТЕНЗИВНО СЕ ГРАДИ СПОРТСКАТА САЛА ВО ОУ МАНЧУ МАТАК

Интензивно се одвиваат градежните активности на новата спортска сала во дворот на основното училиште Манчу Матак во Кривогаштани каде денес се започна со поставување на основниот слој на подлогата врз кој ќе следува изолационен дел и горниот финален дел од ...

Read More »