Home / ПРОЕКТИ (page 6)

ПРОЕКТИ

КАНАЛИЗАЦИОНИ МРЕЖИ ЗА СЛАВЕЈ И КРУШЕАНИ

Општина Кривогаштани денеска го потпиша договорот со градежнатта фирма „Изофаст“ за изградба на канализациони системи вио населените места Славеј и Крушеани. Инвестицијата е тешка 310.000 евра, а парите се обезбедени од Агенцијата за финансиска поддршка и рурален развој. Овие села ...

Read More »

ИНТЕНЗИВНО СЕ ГРАДИ СПОРТСКАТА САЛА ВО ОУ МАНЧУ МАТАК

Интензивно се одвиваат градежните активности на новата спортска сала во дворот на основното училиште Манчу Матак во Кривогаштани каде денес се започна со поставување на основниот слој на подлогата врз кој ќе следува изолационен дел и горниот финален дел од ...

Read More »

1000 ДЕНА РЕНЕСАНСА ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Денес се навршуваат 1000 денови од доаѓањето на Тони Заткоски за прв човек на општина Кривогаштани, 1000 денови експанзија и модернизација, огромен број на проекти и средства за жителите на ситe населени места во општината. – Општината доживува градежна експанзија ...

Read More »

ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ ДОБИВА МОДЕРНА ЕЛЕКТРИЧНА ДИСТРИБУТИВНА МРЕЖА

Општина Кривогаштани склучи договор со ЕВН Македонија за промена на досегашната дистрибутивна мрежа со нова подземна дистрибутивна линија со што ќе се подобри естетиката и ликот на центарот на општината додека жителите на општината ќе ги почувствуваат бенефитите на овај ...

Read More »

ДОНИРАНА ОПРЕМА ВО БРЗАТА ПОМОШ ВО КРИВОГАШТАНИ

Во текот на вчерашнио ден Општина Кривогаштани во соработка со Комфи Ангел и CLS Equipment  во новата итна медицинска помош во Кривогаштани донираа опрема во постелнини, компјутер со печатач како и нов телевизор. Со ова се овозможува непречено функционирање на ...

Read More »

СЕ ОДРЖА ПЕТТАТА ФОРУМСКА СЕСИЈА ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Доцна синоќа се одржа петтата форумска сесија од програмата форуми во заедницата која се спроведува во Општина Кривогаштани со поддршка од Швајцарската агенција за развој и соработка со подршка на ЗЕЛС и ЕКФ. На оваа форумска сесија се изврши гласање ...

Read More »

ОТВОРЕНА ЕТНОЛОШКА ПОСТАВКА ’’СПОМЕНИ ЗА НАВЕК’’ ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Денес во просториите на домот на културата во Кривогаштани свечено беше отворена етнолошката поставка ’’ СПОМЕНИ ЗА НАВЕК ’’ на која изложени се предмети, облека, накит и фотографии од сите населени места од општината од старо време, времето на нашите ...

Read More »

И ОФИЦИЈАЛНО ВЕЧЕРВА ЗАПОЧНА СО РАБОТА ИТНАТА МЕДИЦИНСКА ПОМОШ ВО КРИВОГАШТАНИ

Општина Кривогаштани со градоначалникот Тони Заткоски продолжува да пишува историски датуми за општината. Денес и официјално за прв пат во својата историја општина Кривогаштани доби итна медицинска помош на својата територија за потребите на своите граѓани и граѓаните на соседните ...

Read More »

СЕ ОДРЖА ЧЕТВРТАТА ФОРУМСКА СЕСИЈА ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Синоќа во спортската сала на ОУ Манчу Матак во Кривогаштани се одржа четвртата форумска сесија од програмата форуми во заедницата, каде се заокружи една целина со сите предлози за реализација на повеќе проекти. Се она што досега беше сработено на ...

Read More »

ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ ЗАБРЗАНО СЕ МОДЕРНИЗИРА

Општина Кривогаштани не запира со модернизирање и спроведување на иновативни и креативни идеи на целата своја територија. Веќе неколку години наназад во општината не поминал ден во кој што не се случило нешто позитивно и ново во полза на општината. ...

Read More »