Home / ПРОЕКТИ (page 3)

ПРОЕКТИ

ШЕСТА ФОРУМСКА СЕСИЈА ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Во Петок на 23.09.2016 во 20:00 часот во спортската сала во ОУ Манчу Матак во Кривогаштани ќе се одржи шестата и последна форумска сесија од буџетскиот форум кој се одржува во општина Кривогаштани. Се покануваат сите граѓани на општина Кривогаштани ...

Read More »

За електронскo јавно наддавање За продажба на недвижен имот во н.м.Славеј, сопственост на Општина Кривогаштани

  Врз основа на Законот за користење и располагање со стварите во  државна сопственост и со стварите во општинска сопственост (Службен весник на Р.М. бр.78/15, 106/15 и 153/15) и Одлуката донесена од страна на Советот на Општина Кривогаштани бр.08-2408/4 од ...

Read More »

ЈАВЕН ПОВИК

Република Македонија Проект за подобрување на општинските услуги – МСИП ИПА инвестициски грантови MSIP-IPA-NCB-044-16 1. Овој Повик за Понуди ја следи Општата објава за набавки за овој Проект објавена во изданието на UN Development Business, со бр. 767, од 31 ...

Read More »

ЗАПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА ПАТОТ ОБРШАНИ – БОРОТИНО

Започна реконструкцијата и санацијата на патниот правец од населеното место Боротино до населеното место Обршани во должина од 4 км. Оваа инвестиција е тешка околу половина милион евра, а парите се обезбедени од јавното претпријатие за државни патишта и Владата. ...

Read More »

СЕ ДОУРЕДУВА УЛИЦА МАКЕДОНСКИ ПРОСВЕТИТЕЛИ ВО КРИВОГАШТАНИ

Улицата Македонски Просветители во Кривогаштани денес доби парковско доуредување со дрворед од ниско растечки украсни дрвца со што се уредува просторот помеѓу тротоарот и училишната ограда што само ја надополнува одличната естетика која ја доби улицата после нејзиното асфалтирање во ...

Read More »

ЗАПОЧНА АСФАЛТИРАЊЕТО НА ТРИ УЛИЦИ ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Денес започна асфалтирањето на трите улици во општина Кривогаштани со што населените места Обршани, Бела Црква, Воѓани и Кривогаштани ќе добијат целосно нови асфалтирани улици кои досега се наоѓаа во лоша состојба. Општина Кривогаштани преку Светска Банка успеа да обезбеди ...

Read More »

Во Кривогаштани има сериозна градежна експанзија – се завршуваат проекти вредни над три милиони евра

Изградба на улици, канализации, значајни објекти за младите како што е спортската сала и мутифункционално игралиште, потоа сточен пазар, плоштад… Сево ова се гради во општина Кривогаштани, прилепско, каде што е во полн ек градежна експанзија во инфраструктурата. Се завршуваат ...

Read More »

ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ ПРОДОЛЖУВА СО СВОЈАТА МОДЕРНИЗАЦИЈА

Општина Кривогаштани со реализацијата на повеќе инфраструктурни проекти, целосно го промени изгледот на централното подрачје на општината, со што Кривогаштани конечно доби изглед достоен за општина која доживува забрзан развој, постигнат со имплементација на низа проекти во кои се опфатени ...

Read More »