Home / ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ

ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ

КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА ВО КРИВОГАШТАНИ

Поради ситуацијата во која се најдуваме, како и се поголемата потреба за помош на медицинските лица, кои во овие моменти вложуваат максимални напори во борбата со пандемијата на COVID-19 и лицата  на кои  им е потребна медицинска помош, општина Кривогаштани ...

Read More »

Делење на заштитни маски

‼️ИЗВЕСТУВАЊЕ‼️ Почитувани сограѓани, поради новите мерки на Владата со кои се воведува задолжително носење на заштитни маски на јавен простор, општина Кривогаштани презема иницијатива за делење на бесплатни заштитни маски за сите жители на општината. За таа цел во текот ...

Read More »

Избор на економски оператори за домашна достава на прехрамбени продукти

Избрани се економски оператори кои ќе вршат домашна достава на најнеопходните прехрамбени продукти на територијата на општина Кривогаштани за време на забраната за движење поради пандемијата на коронавирусот COVID -19. *Се замолуваат жителите на општината да не ги злоупотребуваат можностите ...

Read More »

Состанок на кризен штаб

Се известуваат жителите на општина Кривогаштани дека после одржаниот состанок на кризниот штаб во врска со коронавирусот COVID – 19 донесени се следните заклучоци : ➡️1. Жителите да ги набават потребните прехрамбени и здравствени продукти во текот на работната недела ...

Read More »

Известување за прекин со работа на сточен и зелен пазар во Општина Кривогаштани

Почитувани Согласно препораките на Владата на Република Северна Македонија да се забранат масовни собири и настани на отворен и затворен простор, а во насока на почитување на Одлуката за мерки за спречување на внесување и ширење на Коронавирус COVID-19, сточниот ...

Read More »

ПОКАНА

Почитувани, ни претставува чест и задоволство да Ве поканиме на заедничка прослава на денот на општина Кривогаштани на 05.01.2018 Петок со почеток во 12 часот кога и свечено ќе биде пуштен во употреба новиот дел од општинската зграда. Почитувани, ни ...

Read More »

ЗАПОЧНА ТАМПОНИРАЊЕТО НА УЛИЦИТЕ ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Денес од населеното место Боротино стартуваше тампонирањето на најоштетните улици во Општината кое ќе продолжи низ повеќе наелени места. Градоначалникот на Општина Кривогаштани излезе на терен и изврши увид на состојбата во која се наоѓаат улиците и патчињата низ општината ...

Read More »

ОДРЖАНА ВТОРАТА ЈАВНА ТРИБИНА ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Градоначалникот на општина Кривогаштани заедно со дел од општинската администрација вчера одржаа отворена средба со жителите на населеното место Славеј. Присутните имаа прилика да се информираат за начинот на отуѓување на општинското земјиште во атарот на населеното место како и ...

Read More »