Home / ОБРАЗОВАНИЕ

ОБРАЗОВАНИЕ

Годишна програма за работа на ООУ „Манчу Матак“ во Кривогаштани, општина Кривогаштани за учебната 2020/2021 година

Советот на Општина Кривогаштани на својата 15 седница ја донесе Годишната програма за работа на ООУ “Манчу Матак” во Кривогаштани, општина Кривогаштани за учебната 2020/2021 година. Годишна програма за работа  

Read More »

ПРЕКИН НА ВОСПИТНО – ОБРАЗОВНИОТ ПРОЦЕС ВО ГРАДИНКИ, ОСНОВНО, СРЕДНО И ВИСОКО ОБРАЗОВАНИЕ

Ве известуваме дека од утре, 11.03.2020 година (среда) сите основни училишта и предучилушни установи (детски градинки) на територијата на Општина Кривогаштани, времено ќе запрат со воспитно – образовниот процес, како дел од мерките и активностите за превенција од ширењето на ...

Read More »

ДОДЕЛЕНИ НАГРАДИТЕ ЗА НАЈДОБРИТЕ ДОЛОВУВАЧИ НА МИРИСОТ НА ТУТУНОТ НИЗ ДЕТСКИТЕ ОЧИ И ИГРИ

Вкупно 384 деца од основните училишта во општина Кривогаштани, општина Крушево и училиштето „Страшо Пинџур“с.Мало Коњари на петтиот по ред конкурс на тема:„ МИРИСОТ НА ТУТУНОТ КОЈ ГИ ОБОЈУВА ДЕТСКИТЕ ИГРИ“,кој општините го организираа со комплетна поддршка од Македонскиот центар за ...

Read More »

ДОНАЦИЈА ОД ДИДАКТИЧКИ ИГРАЧКИ ВО ГРАДИНКАТА „ВЕСЕЛО ШТРКЧЕ“КРИВОГАШТАНИ

Тутунската компанија Алијанс Уан Македонија покажувајќи ја својата активна вклученост во проектите кои имаат опшествена и социјална важност, на 24.12.2019 година донираше дидактички играчки во градинката „Весело Штркче“ Кривогаштани. Радоста кај дечињата за новите играчки беше видлива и истите претсавниците ...

Read More »

МАЛИ СПОРТСКИ ИГРИ СО РЕКВИЗИТИ ОД РЕЦИКЛИРАНИ ТУТУНСКИ МАТЕРИЈАЛИ

Во организација на општина Кривогаштани, општина Крушево и ООУ„Страшо Пинџур“ с.Мало Коњари , а со поддршка на МЦМС во склоп на конкурсот „Мирисот на тутунот кој ги обојува детските игри“ денес за прв пат во големата спортска сала на ООУ„Манчу ...

Read More »

КОНКУРС ЗА ИЗРАБОТКА НА УМЕТНИЧКИ ДЕЛА/ТВОРБИ ОД РЕЦИКЛИРАЧКИ ОТПАД 2019 г.

По 5ти пат општина Кривогаштани, Крушево и подрачното училиште ООУ„Страшо Пинџур“с.Мало Коњари во соработка со МЦМС го распишува конкурсот за изработка на уметнички дела и творби од рециклирани материјали. Конкурост служи за мотивирање на децата и индиректно на нивните родители ...

Read More »