Home / МЛАДИ (page 7)

МЛАДИ

ДЕДО МРАЗ ГИ ПОСЕТИ ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТА И ГРАДИНКАТА ВО КРИВОГАШТАНИ

Денес Дедо Мраз ги посети двете основни училишта и детската градинка во општина Кривогаштани и ги израдува првачињата на кои градоначалникот на општината им додели новогодишни пакетчиња. Учениците за возврат подготвија новогодишни песнички со кои се заблагодарија за добиените поклони. ...

Read More »

ИНТЕНЗИВНО СЕ ГРАДИ СПОРТСКАТА САЛА ВО ОУ МАНЧУ МАТАК

Интензивно се одвиваат градежните активности на новата спортска сала во дворот на основното училиште Манчу Матак во Кривогаштани каде денес се започна со поставување на основниот слој на подлогата врз кој ќе следува изолационен дел и горниот финален дел од ...

Read More »

ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ БЛЕСКА СО ЦЕЛИОТ СВОЈ СЈАЈ

Во општина Кривогаштани на големо се чувствува новогодишната еуфорија, насекаде се поставени  светилки, накитени елки, украсени столбови и паркови, за радост на најмладите. Оваа година општина Кривогаштани се подготвува за голем организиран дочек на новата година во центарот на Кривогаштани ...

Read More »

ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ УЧЕСНИК НА ТУРНИР СВЕТИ НИКОЛА – ПРИЛЕП

По традиција и оваа година општина Кривогаштани е учесник на традиционалниот турнир во мал фудбал Свети Никола кој се одржува во арена Сонце во Прилеп. Минатата година екипата беше наградена со признание Фер Плеј на турнирот, а со ова општината ...

Read More »