Home / МЛАДИ (page 4)

МЛАДИ

Училишен натпревар во вешто возење на велосипед на полигон

Во организација на Општинскиот совет за безбедност во сообраќајот и наставници од двете основни училишта се одржа училишен натпревар во вешто возење на велосипед на полигон.  На натпреварот свое учество зедоа 40 ученици од 4 до 9 одделение. На полигонот ...

Read More »

Во спортската сала се одржа четврт-финален натпревар во Државното младинско првенство на РМ

Општина Кривогаштани во новоизградената спортска сала  на 9 април ( недела ) беше домаќин на возвратниот четврт-финален натпревар во Државното младинско првенство на РМ.  во кој се сретнаа екипите на ,,ОК Синалко” од Крушево и ,, ОК Пробиштип” од Пробиштип. ...

Read More »

Прочкарска смеа за секого 2017

Во организација на Општина Кривогаштани по осми пат се одржа манифестацијата „Прочкарска смеа за секого“, на која учествуваа голем број на ученици од основните училишта од општината, Најубавите маски беа наградени од страна на Градоначалникот Тони Заткоски. Во Кривогаштани повеќе ...

Read More »

ОДБЕЛЕЖАН ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА ОУ ЈОНЧЕ СМУГРЕСКИ

Денес во просториите на основното училиште Јонче Смугрески во Обршани денес беше одбележан  патрониот празник каде учениците се претставија со свои подготвени точки и одиграа спортски натпревари со соседните основни училишта од Кривогаштани и Бучин.    

Read More »

НОВОГОДИШНА ПРОСЛАВА ЗА ДЕЦАТА ОД ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Општина Кривогаштани се подготвува за дочекот на новата 2017 година и како по традиција и оваа година има организиран дочек на новата година во центарот на Кривогаштани каде што ќе настапи Балканика Бенд од 22 часот. Денес своја претстава имаа ...

Read More »

Доделени новогодишни пакетчиња за најмладите од градинките

Денес  Градоначалникот Тони Заткоски беше во посета на Центарот за ран детски развој ЈАГОТКА во населеното место Обршани, каде им подели новогодишни пакетчиња на најмалите дечиња кои го посетуваат центарот. Дечињата за прв пат од отворањето на Центарот имаа сопствена ...

Read More »

УЧЕНИЦИТЕ ОД ДВЕТЕ ОСНОВНИ УЧИЛИШТА ВО ОПШТИНАТА ГО ПОСЕТИЈА БАБИНО

Градоначалникот на општина Кривогаштани, г-от Тони Заткоски организираше посета на библиотеката во село Бабино – Општина Демир Хисар. Истиот ден се одржа литературно читање на тема „ Дете“ по повод ДЕТСКАТА НЕДЕЛА и ликовна колонија, од ревијален карактер,со цел учениците ...

Read More »

СВЕТСКАТА ТРКА ЗА МИР ПОМИНУВА НИЗ КРИВОГАШТАНИ

Глобалниот настан ТРКА ЗА МИР која опфајќа светски размери а секоја втора година ја обиколува Европа поминуваќи 24.000 километри , оваа година во својата рута ја вклучи и општина Кривогаштани каде на 24 Септември во 15 часот ќе пристигне во ...

Read More »

ЗАВРШИ ОВОГОДИНЕШНОТО ИЗДАНИЕ НА ТРАДИЦИОНАЛНИОТ НОЌЕН ТУРНИР ВО МАЛ ФУДБАЛ ВО КРИВОГАШТАНИ

После 17 натпреварувачки денови и безмалку 50 одиграни натпревари вечерва заврши традиционалниот ноќен турнир во Кривогаштани. Традицијата во Кривогаштани продолжува, повторно игралиштето е собиралиште на сите генерации желни за фудбал после двегодишна пауза поради изградба на ново повеќенаменско игралиште во ...

Read More »