Home / МЛАДИ (page 3)

МЛАДИ

ДЕТСКАТА ГРАДИНКА ВЕСЕЛО ШТРКЧЕ ГО ПРОСЛАВИ СВОЈОТ ТРЕТ РОДЕНДЕН

Детската градинка ,,ВЕСЕЛО ШТРКЧЕ” од Кривогаштани денес прослави три години од своето постоење, на 4-ти Ноември 2014 година започна оваа успешна приказна каде најмалите жители на општината добија можност да стекнуваат нови знаења уште од најрана возраст. Градоначалникот на општина ...

Read More »

ТЕАТАРСКАТА ПРЕТСТАВА ,,УБАВИЦАТА И ЅВЕРОТ” СЕ ОДИГРА ВО КРИВОГАШТАНИ

Денес во просториите на општинската кино-сала во Кривогаштани се одигра театарската претстава ,,Убавицата и Ѕверот“ во режија на Шенка Колозова а во изведба на театарската група Колозов. Претставата беше изведена за учениците од 1-во до 6-то одделение од О.У Манчу Матак ...

Read More »

ЕКИПАТА НА ЦЕНТАР ОСВОЈУВАЧ НА ОВОГОДИНЕШНОТО ИЗДАНИЕ НА ТРАДИЦИОНАЛНИОТ НОЌЕН ТУРИНИР ВО МАЛ ФУДБАЛ ВО КРИВОГАШТАНИ

Доцна синоќа заврши овогодинешното издание на Кривогаштанскиот турнир во мал фудбал каде екипата на Центар ја победи екипата на Бене Бош од Битола со 2-1 и со тоа ја освои главната премија на турнирот од 60.000 денари. Вицешампионот екипата на ...

Read More »

ОФИЦИЈАЛНО ЗАПОЧНА ОВОГОДИНЕШНОТО ИЗДАНИЕ НА ТРАДИЦИОНАЛНИОТ НОЌЕН ТУРНИР ВО МАЛ ФУДБАЛ ВО КРИВОГАШТАНИ

Синоќа и официјално беше отворено овогодинешното издание на традиционалниот ноќен турнир во мал фудбал во Кривогаштани каде учество земаа 24 екипи од цела Пелагонија и пошироко. Турнирот е предвидено да има 19 натпреварувачки дена со по 5 натпревари. Финалната вечер ...

Read More »

ВО НАЈАВА НАЈНОВОТО ИЗДАНИЕ НА ТРАДИЦИОНАЛНИОТ НОЌЕН ТУРНИР ВО МАЛ ФУДБАЛ ВО КРИВОГАШТАНИ

Годинава продолжува традицијата во Кривогаштани, под покровителство на општина Кривогаштани, во организација на ЛАЛ Агро Лидер се подготвува традиционалниот августовски ноќен турнир во мал фудбал кој оваа година исто како и претходната го има највисокиот награден фонд од своето постоење. ...

Read More »

Наградена ученичката Емилија Ацеска за постигнатиот успех на натпреварот Детски семафор 2017

На регионалниот натпревар Детски семафор 2017 кој се одржа во Прилеп, ученичката Емилија Ацеска од ООУ Манчу Матак – Кривогаштани, освои прво место со што веднаш се пласира во државниот натпревар кој се одржа во Скопје. Денес Градоначалникот Тони Заткоски ...

Read More »

СИТЕ НА ВЕЛОСИПЕД 2017

Во организација на Сојузот на општински спортови на општина Прилеп, Општина Прилеп и Општина Кривогаштани. На денот на сесловенските просветители “Св. Кирил и Методиј”  се одржа најстарата велосипедска манифестација: “СИТЕ НА ВЕЛОСИПЕД 2017 г.” Стартот на манифестацијата беше означен во ...

Read More »

Монтиран соларен колектор во спортската сала во ООУ Манчу Матак

Спортската сала во ООУ Манчу Матак се монтираше соларен колектор со капацитет од 300 литри комплет со термостат и други попратни елементи. Со што покрај заштедата на електрична енергија за затоплување на вода ќе се создадат подобри услови за одржување ...

Read More »

Прво место на регионален натпревар „Детски семафор

Согласно датумите за одржување на сообраќајно воспитните манифестации „Детски семафор“ и „Сообраќајно техничка култура на младите“, оваа година на 13.05.2016 година во ООУ „Гоце Делчев“ Прилеп, се одржа регионалниот натпревар „Детски семафор“. На натпреварот учествуваа екипи од општините Прилеп, Кривогаштани, ...

Read More »

Ограда во кругот на ЦРДР Јаготка

Продолжува соработката со Здружението Изгрев и Општина Кривогаштани. Денес претставници на Здружението Изгрев заедно со волонтери од Америка, во кругот на ООУ Јонче Смугрески и во кругот на Центарот за ран детски развој Јаготка, каде претходно беа поставени детски реквизити ...

Read More »