Home / МЛАДИ (page 2)

МЛАДИ

ЗАВРШНА ПРИРЕДБА НА НОВИТЕ ПРВАЧИЊА ВО ДЕТСКАТА ГРАДИНКА ВЕСЕЛО ШТРКЧЕ

Детската градинка Весело Штркче со завршна приредба испрати уште една успешна генерација во прво одделение. Идните првачиња денес со убаво подготвени точки им покажаа на присутните на настанот дека се целосно подготвени своето образование да го продолжат во прво одделение ...

Read More »

СТУДЕНТИ НА ФИЛОЗОФСКИОТ ФАКУЛТЕТ СКОПЈЕ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Во текот на изминатава недела група студенти на Филозофскиот факултет во Скопје, пристигнаа во најавена посета на кабинетот на Градоначалникот на Општина Кривогаштани Рубинчо Шефтероски. Стдентите имаа за цел посета на рурална општина, каде добија можност непосредно да ги увидат ...

Read More »

ПОСЛЕДНИ ПОДГОТОВКИ ВО НОВАТА ДЕТСКА ГРАДИНКА ВО ОБРШАНИ

Деновиве привршуваат последните подготовки од адаптацијата на просторот во ОУ Јонче Смугрески во Обршани каде што ќе биде сместена новата детска градинка која ќе работи во склоп на градинката Весело Штркче од Кривогаштани за која во завршна фаза се процедурите ...

Read More »

СЕ ОДРЖА НАТПРЕВАРОТ ЗА ДЕТСКИ СЕМАФОР

Двете основни училиште во општината ОУ Јонче Смугрески од Обршани и ОУ Манчу Матак од Кривогаштани во организација со Општина Кривогаштани денес го одржаа училишниот натпревар за Детски семафор кој се полага во два дела теоретски и практични полигонски вежби. ...

Read More »

ВЕЛИГДЕНСКА РАБОТИЛНИЦА ВО ,,ВЕСЕЛО ШТРКЧЕ”

По повод големиот христијански празник Велигден, во просториите на детската градинка Весело штркче во Кривогаштани се одржа работилница во која дечињата со своите родители и воспитачи, подготвија велигденски креации и украси кои  ќе се продаваат на велигденскиот панаѓур од каде ...

Read More »

EЧЕШЕ ,,ВЕЧНИОТ БОГ’’ ОД БАДНИКОВАТА ПОВОРКА ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

По повод Христовото раѓање – Божик, во Кривогаштани  се одржа коледарската поворка со учество на дечињата од основните училишта. Имено, со Бадниковата поворка ja возобновуваме една прекрасна древна традиција, која, веќе насекаде во Македонија, прерасна во еден од најмасовните собири ...

Read More »

НОВОГОДИШНА ПРИРЕДБА НА УЧЕНИЦИТЕ ОД ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Учениците од двете основни училишта во општина Кривогаштани заедно со дечињата од детската градинка ,,Весело Штркче” денес во општинската кино сала во Кривогаштани одржаа приредба по повод доаѓањето на новата 2018 година на која пред своите родители и присутните се ...

Read More »

ДОДЕЛЕНИ НАГРАДИТЕ НА КОНКУРСОТ “СО РАКАТКИТЕ И ПРЕГРАТКИТЕ НА ТУТУНАРИТЕ“

Комисијата формирана од членови на основните училишта, општинската администрација и МЦМС денес ги доделија наградите на учесниците кои конкурираа на конкурсот за изработка на уметнички дела /творби од рециклирачки отпад на тема ,,СО РАКАТКИТЕ И ПРЕГРАТКИТЕ НА ТУТУНАРИТЕ“ кој што ...

Read More »

СО РАКАТКИТЕ И ПРЕГРАТКИТЕ НА ТУТУНАРИТЕ

Комисијата формирана од членови на основните училишта, општинската администрација и МЦМС денес извршија отценување на делата кои конкурираа на  конкурсот за изработка на уметнички дела /творби од рециклирачки отпад на тема ,,СО РАКАТКИТЕ И ПРЕГРАТКИТЕ НА ТУТУНАРИТЕ“ кој што го ...

Read More »

КРЕИРАЊЕ МОЖНОСТИ ЗА РАБОТА ЗА СИТЕ 2

Од 1-ви Октомври 2017 година во општина Кривогаштани започна да се реалзира проектот ,,Креирање можности за работа  2“ проект финансиран од страна на УНДП. Со овај проект опфатени се вкупно 11 невработени лица од кои 4 лица се ангажирани како ...

Read More »