Home / ЛЕР

ЛЕР

ГРАНТ ЗА ИЗГРАДБА НА УЛИЦИ ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Владата на РСМ преку заемот на Светска банка за Проектот за поврзување на локални патишта  додели на општина Кривогаштани средства во висина од 575.017.99 евра. Доделените средства ќе бидат искористени за изградба и реконструкција на локални патишта и улици во ...

Read More »

Контролна листа на План за управување со животната средина и со социјалните аспекти (ПУЖССА) за проект за реконструкција на дел од улицата “4” и улицата “14” во Општина Кривогаштани, во рамки на Проектот за поврзување на локални патишта во РСМ

1.ESMP Checklist_ Project Krivogashtani_ENG_25.9.20_SPA 2.ESMP Checklist_ Project Krivogashtani_MK_9.09.20_SPA 3.Formular za komentari na dokument za Krivogashtani 4.Izvestuvanje za dostapnost na ESMP Checklista_ Krivogashtani

Read More »

ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ СО 60 НОВИ КОНТЕЈНЕРИ ЗА СМЕТ

За краток временски период општина Кривогаштани успеа да реализира два проекти користејќи заем од Светска банка преку МСИП2 за решавање на дел од клучните проблеми на општината со кои значително се зголемува функционалноста и економичноста во работењето на институцијата како ...

Read More »

ОГЛАС ЗА ОДОБРУВАЊЕ НА ВОЗНИ РЕДОВИ ЗА МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИНИИ ПОМЕЃУ ОПШТИНА ПРИЛЕП И ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

oglas krivogastani prilep2019doc-1 (3) (1) paket 2019.-4 компл. (1) (1)    

Read More »

НОВА ИНВЕСТИЦИЈА ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Инвестициската фирма Еуромедикус од Скопје во соработка со неколку странски инвеститори од Софија – Република Бугарија ги започнаа подготвителните активности од инвестицијата во н.м Славеј за оранжериско производство на масло од  канабис за медицински цели. Делегација со претставници на инвеститорите ...

Read More »

КРЕИРАЊЕ МОЖНОСТИ ЗА РАБОТА ЗА СИТЕ 2

Од 1-ви Октомври 2017 година во општина Кривогаштани започна да се реалзира проектот ,,Креирање можности за работа  2“ проект финансиран од страна на УНДП. Со овај проект опфатени се вкупно 11 невработени лица од кои 4 лица се ангажирани како ...

Read More »

ЕКИПАТА НА ЦЕНТАР ОСВОЈУВАЧ НА ОВОГОДИНЕШНОТО ИЗДАНИЕ НА ТРАДИЦИОНАЛНИОТ НОЌЕН ТУРИНИР ВО МАЛ ФУДБАЛ ВО КРИВОГАШТАНИ

Доцна синоќа заврши овогодинешното издание на Кривогаштанскиот турнир во мал фудбал каде екипата на Центар ја победи екипата на Бене Бош од Битола со 2-1 и со тоа ја освои главната премија на турнирот од 60.000 денари. Вицешампионот екипата на ...

Read More »

ОПШТИНА КРИВОГШТАНИ ЈА ДОЧЕКУВА КОЊАНИЦАТА ОД ИЛИНДЕНСКИОТ МАРШ

Традицијат во Кривогаштани продолжува, како и секоја година така и оваа општината им приредува традиционален пречек на коњаниците кои јавајќи поминуваат стотици километри се со цел одржување и негување на долгогодишната традиција на одбележувањето на најголемиот национален празник ИЛИНДЕН. Овај ...

Read More »

ВО НАЈАВА НАЈНОВОТО ИЗДАНИЕ НА ТРАДИЦИОНАЛНИОТ НОЌЕН ТУРНИР ВО МАЛ ФУДБАЛ ВО КРИВОГАШТАНИ

Годинава продолжува традицијата во Кривогаштани, под покровителство на општина Кривогаштани, во организација на ЛАЛ Агро Лидер се подготвува традиционалниот августовски ноќен турнир во мал фудбал кој оваа година исто како и претходната го има највисокиот награден фонд од своето постоење. ...

Read More »