Home / Author Archives: Даниела Крстеска

Author Archives: Даниела Крстеска

ФУДБАЛСКОТО ИГРАЛИШТЕ ВО ОБРШАНИ СО НОВА МЕТАЛНА ОГРАДА

Општина Кривогаштани во соработка со Фудбалската федерација на Македонија извршија градежни работи на фудбалското игралиште во населеното место Обршани, со што во целина доби бетонско метална ограда со соодветна висина зад головите. Поддршката и придонесот на градоначалникот на општината во ...

Read More »

Посета на Претседателот на Обединети за Македонија Љубе Бошкоски

Претседателот на партијата Обединети за Македонија  Љубе Бошкоски заедно претставници од партијата со ја посети Општина Кривогаштани и оствари кратка средба со градоначалникот Рубинчо Шефтероски.

Read More »

МЗШВ формираше Комисии за вршење на увид на настанатите штетите од невремето на 11-ти септември

Општина Кривогаштани веднаш по временската непогода кое ја зафати општината на 11-ти септември годинава се обрати до министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство за делегирање на лице за формирање на комисии за утврдување на штетите а терен. Денес министерството за ...

Read More »

Ј А В Е Н О Г Л А С до евидентирани невработени лица за вклучување во Програмата Општинско – корисна работа

Врз Врз основа на Договорот за соработка помеѓу Агенцијата за врабоитување на РМ (АВРМ), Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП)  и општина Кривогаштани, Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за ...

Read More »

Добар почеток на учебната година на првачињата им посака Градоначалникот Тони Заткоски

Градоначалникот Тони Заткоски денес ги посети двете основни училишта во општината каде оствари средба со учениците и родителите, а на 49 првачиња му посака успех во тековната учебна година. Првачињата возбудено ја започнаа новата учебна година а градоначалникот му додели ...

Read More »

Од Кривогаштани започна трката „ФИС ролер ски куп Тоше Проески”.

Од денеска, па во наредните денови од викендот, на патеката Кривогаштани-Крушево ќе се одржи првиот меѓународен „ФИС ролер ски куп Тоше Проески”. Организатори на настанот се Агенција за млади и спорт на Република Македонија, Скијачка Федерација на Република Македонија, Фондација ...

Read More »

Посета на заменик амбасадорот на Швајцарија во Македонија Стефан Тоџоман на Општина Кривогаштани

Локалната акциска група ЛАГ Агро Лидер и општина Кривогаштани во рамките на проектот “Операционализација на ЛИДЕР пристапот во Македонија“ денес свечено го пуштија во употреба паркот “Титов парк“ во населеното место Обршани, општина Кривогаштани. На свеченото отворање присуствуваше и заменик ...

Read More »