ПОСТАВЕНА АГРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

0

За потребите на жителите на општина Кривогаштани во соработка со Центарот за пелагониски плански регион, поставена е агрометеоролошка станица преку која земјоделците во секој момент ќе ги имаат најточните информации за моменталната состојба на временските услови, користејќи ја мобилната апликација  со што полесно би ги прилагодиле земјоделските активности спрема моменталните временски услови.

Апликацијата можете да ја симнете на апликацијата PlayStore под името Meteobot

или на следниов ЛИНК

Agrometeoroloshka-stanica-vo-Probishtip-780x470-678x381

Share.

About Author

🌑 Општина Кривогаштани 🌑 Соработник зa Локален Економски Развој и Партнерство 🌑 Е-mail: npapuckoski@yahoo.com

Leave A Reply