Известување за прекин со работа на сточен и зелен пазар во Општина Кривогаштани

0

Почитувани
Согласно препораките на Владата на Република Северна Македонија да се забранат масовни собири и настани на отворен и затворен простор, а во насока на почитување на Одлуката за мерки за спречување на внесување и ширење на Коронавирус COVID-19, сточниот и зелениот пазар во Општина Кривогаштани нема да работи се додека не се донесе Одлука дека не постои опасност од ширење на болеста
Ова е резултат на превентивните мерки издадени од Владата на Република Северна Македонија и Министерство за здравство, со цел да има помала фреквенција на лица да се спречи ширењето на коронавирусот.
Ви благодариме на разбирањето!
Општина Кривогаштани
ЈП-Пелагонија

Share.

About Author

-Општина Кривогаштани -Помлад соработник за правни прашања во одделението за урбанизам и заштита на животната средина - Е-mail: goce.neskoski@yahoo.com

Leave A Reply