НОВ КУЛТУРЕН БРАН ВО КРИВОГАШТАНИ

0

Здружението рурален развој Локална Акциона Група Агро Лидер во соработка со Општина Кривогаштани во рамките на културниот викенд организираат фолклорен концерт како и театарска претстава “Семејни Приказни”.

Фолклорниот концерт ќе се одржи во кино салата во Кривогаштани на ден 09.11.2019 год.(Сабота). Почетокот на истата е во 19.30 часот.

На фолклорниот концерт свој настап ќе имаат две културно уметнички друштва:

-Куд Моминок од Прилеп

-Куд Мирка Гинова од Демир Капија

Театерската претстава  “Семејни Приказни” ќе биде прикажана во народниот театар “Војдан Чернодрински”-Прилеп на ден 10.11.2019 год.(недела) со почеток во 19.30 часот.

Влез слободен и обезбеден превоз

Пријавување до петок на тел.078 308 964

семејни приказни-театарска претстава

 

Share.

About Author

-Општина Кривогаштани -Помлад соработник за правни прашања во одделението за урбанизам и заштита на животната средина - Е-mail: goce.neskoski@yahoo.com

Leave A Reply