Home / ОБРАЗОВАНИЕ / ПРИСТИГНА ИНВЕНТАРОТ ЗА НОВИОТ ЦЕНТАР ЗА РАН ДЕТСКИ РАЗВОЈ ВО БЕЛА ЦРКВА

ПРИСТИГНА ИНВЕНТАРОТ ЗА НОВИОТ ЦЕНТАР ЗА РАН ДЕТСКИ РАЗВОЈ ВО БЕЛА ЦРКВА

Во просториите на подрачното основно училиште Јонче Смугрески во Бела Црква, каде што ќе биде сместен новиот Центар за ран детски развој денес пристигна инвентарот со што се привршуваат подготовките на просторот, каде што за скоро време ќе започе да се одвива наставата за дечињата од предшколска возраст од тој дел на Општина Кривогаштани.

DSC06930

Центарот за ран детски развој во Бела Црква се отвара како соработка помеѓу Општина Кривогаштани и UNICEF кој ќе има капацитет за 25 деца од предшколска возраст.

DSC06943

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*