ДОБИЕНИ СРЕДСТВА ЗА ИЗРАБОТКА НА ТЕХНИЧКА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА ИЗГРАДБА НА МОСТ ВО БЕЛА ЦРКВА

0

Општина Кривогатшани преку Министерството за локална самоуправа и Бирото за регионален развој доби средства во висина од 1.000.000  денари за изработка на техничка документација за изградба на дел од локален пат Бела Црква – Трновци со мост на Река Црна каде општината ќе учествува со сума од 210.000 денари сопствени средства.

Image (34)

Потребата од изградба на мост на Река Црна е еден од поголемите проблеми со кои се соочуваше населението  при вршењето на својата основна дејност земјоделието, каде е отежнат пристапот до земјоделските површини. Општината активно работи во изнајдување на решенија на проблемите со кои се соочуваат жителите на сите 12 населени места.

Share.

About Author

🌑 Општина Кривогаштани 🌑 Соработник зa Локален Економски Развој и Партнерство 🌑 Е-mail: npapuckoski@yahoo.com

Leave A Reply