Home / ЈП ПЕЛАГАНИЈА / САНИРАНИ ПОВЕЌЕ ПРОБЛЕМАТИЧНИ ТОЧКИ НА ВОДОВОДНАТА МРЕЖА ВО НЕКОЛКУ НАСЕЛЕНИ МЕСТА

САНИРАНИ ПОВЕЌЕ ПРОБЛЕМАТИЧНИ ТОЧКИ НА ВОДОВОДНАТА МРЕЖА ВО НЕКОЛКУ НАСЕЛЕНИ МЕСТА

Општина Кривогаштани и тимиот на ЈП Пелагонија задолжен за одржување на водоводната мрежа, извршија низа активности за санација на повеќе проблематични точки во неколку населени места во општината каде што жителите се соочува со проблеми на водоснабдителниот систем.

34691042_2182930395050390_5770093630790303744_n

При интервенциите извршена е промена на дотраеното и оштетено доводно црево со ново, со што  ќе се решат проблемите на жителите кои се соочуваа со проблеми со водата за пиење.

34700218_2182928808383882_1915712356415963136_n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*