ОДБЕЛЕЖАН ПРАЗНИКОТ ПРОЧКА ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

0

Традиционално и оваа година најмладите во општината оние кои најмногу му се радуваат на адетите и традицијата го одбележаа празникот Прочка и со пригодна програма се претставија пред своите родители кои присуствуваа на настанот.

DSC03599

Соработката на локалната самоуправа со образовните институции во општината продолжи и оваа година се со цел продолжување на традицијата и одбележувањето на празничните адети   кои се пренесувале со генераци, поткрепувајќи го културниот и образовниот процес на учениците кои на ваквите манифестации имаат можност да ја покажат својата креативност и да ги надоградат своите вештини и знаење преку изведбата на најразлични точки и претстави.

DSC03636

DSC03586

DSC03594

DSC03608

DSC03612

DSC03614

DSC03634

 DSC03656

DSC03674

DSC03681

Share.

About Author

🌑 Општина Кривогаштани 🌑 Соработник зa Локален Економски Развој и Партнерство 🌑 Е-mail: npapuckoski@yahoo.com

Leave A Reply