PRIJAVI PROBLEM 2

ЧИСТЕЊЕ НА ЈАВНИТЕ ПОВРШИНИ ВО ПОВЕЌЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА

0

Општина Кривогаштани заедно со ЈП Пелагонија Кривогаштани деновиве извршија чистење на јавните површини во централните селски подрачја во населените места Крушеани и Бела Црква кои се затекнати во лоша состојба поради израсната вегетација и расфрлани отпадоци.

DSC03345

Општина Кривогаштани и Јавното комунално претпријатие Пелагонија ќе ја спроведат акцијата и во останатите населени места од општината се со цел одржување на чиста и здрава животна средина. Овие акции исто така треба да послужат како апел до населението за подигнување на јавната свест за незагадување на животната средина.

DSC03341

DSC03333

DSC03338

Share.

About Author

🌑 Општина Кривогаштани 🌑 Соработник зa Локален Економски Развој и Партнерство 🌑 Е-mail: npapuckoski@yahoo.com

Leave A Reply