Home / Информации / ЗАПОЧНА ТАМПОНИРАЊЕТО НА УЛИЦИТЕ ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

ЗАПОЧНА ТАМПОНИРАЊЕТО НА УЛИЦИТЕ ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Денес од населеното место Боротино стартуваше тампонирањето на најоштетните улици во Општината кое ќе продолжи низ повеќе наелени места.

Градоначалникот на Општина Кривогаштани излезе на терен и изврши увид на состојбата во која се наоѓаат улиците и патчињата низ општината за кои е потребна итна времена санација со тампон се со цел овозможување непречено одвивање на активностите на населението.

Општината веќе започна со процедуралните активности и подготовка на документација пред започнувањето со реализација на проектот за асфалтирање на крак од улицта  Љубе Грујоски во населеното место Пашино Рувци во должина од 460 метри во износ од 3.100.000 денари, средства обезбедени преку Центарот за пелагониски плански регион, чија реализација се очекува да започне за неколку месеци.

25994840_180708822665961_585043644197650534_n

26168781_180709575999219_3222200796130255103_n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*