Home / Информации / СООПШТЕНИЕ

СООПШТЕНИЕ

Се известуваат жителите на општина Кривогаштани дека на ден 05.11.2017 г. Недела во 18:00 часот, во општинската кино-сала во Кривогаштани, ќе се одржи јавна трибина, на која жителите на општината ќе имаат можност да го искажат својот став и заеднички да се донесе одлука за предлогот за користење на поволни кредитни  средства за реализација на два проекти:

  1. Промена на 300 улични сијалици со нови ЛЕД-економични светилки.
  2. Адаптација на стара училишна зграда во Кривогаштани во музеј.

По тој повод се покануваат сите жители на општината да учествуваат на настанот !