Home / Информации / СООПШТЕНИЕ

СООПШТЕНИЕ

Согласно препораката на Влада на РМ донесена на 26-та седница, општина Кривогаштани објавува листа на започнати проекти кои претставуваат редовни и тековни активности на општината:

  1. Реконструкција и адаптација на општинска зграда во Кривогаштани, изградба на зелен пазар во Кривогаштани и инсталација на енергетски ефикасни ЛЕД светилки – Инвеститор општина Кривогаштани – ГРАНТ – МСИП / ИПА
  2. Изградба на канализациона мрежа с.Крушеани – Инвеститор Министерство за транспорт и врски
  3. Асфаллтирање на регионален пат R2335 – делница Крушеани – Инвеститор Јавно претпријатие за државни патишта

About Папучкоски Николче

🌑 Општина Кривогаштани 🌑 Соработник зa Локален Економски Развој и Партнерство 🌑 Е-mail: npapuckoski@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Прашалник за собирање предлози за буџет на Општина Кривогаштани за 2021 година

Почитувани, Општина Кривогаштани согласно насоките добиени од страна на Министерството за финансии, ...