Home / Разно / ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ УПАТУВА ЧЕСТИТКА ПО ПОВОД 8-ми СЕПТЕМВРИ ДЕН НА НЕЗАВИСНОСТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ УПАТУВА ЧЕСТИТКА ПО ПОВОД 8-ми СЕПТЕМВРИ ДЕН НА НЕЗАВИСНОСТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Пред 26 години Граѓаните на Република Македонија рекоа да за суверена, самостојна и независна Мекедонија, да за живеењето во мир, слобода, демократиј и еднаквост. На денешен ден граѓаните одлучија да ја земат иднината во свои раце и по повеќевековитиот сон да започнат самостојно да ја градат Република Македонија.

По тој повод Градоначалникот на општина Кривогаштани  Тони Заткоски упатува честитка со желби да ни биде честит и вековит денешниот празник 8-ми Септември.

Со Почит,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*