PRIJAVI PROBLEM 2

ОПШТИНА КРИВОГШТАНИ ЈА ДОЧЕКУВА КОЊАНИЦАТА ОД ИЛИНДЕНСКИОТ МАРШ

0

Традицијат во Кривогаштани продолжува, како и секоја година така и оваа општината им приредува традиционален пречек на коњаниците кои јавајќи поминуваат стотици километри се со цел одржување и негување на долгогодишната традиција на одбележувањето на најголемиот национален празник ИЛИНДЕН.

Овај Понеделник во 11 часот во Кривогаштани традиционално се подготвува свечен пречек на коњаницата од илинденскиот марш која во очи големиот национален и верски празник Илинден поаѓајќи од општина Илинден – Скопје ќе помине низ Кривогаштани за да стигне до крајната дестинација во Крушево на местото на Илинденското востание.

Share.

About Author

🌑 Општина Кривогаштани 🌑 Соработник зa Локален Економски Развој и Партнерство 🌑 Е-mail: npapuckoski@yahoo.com

Leave A Reply