PRIJAVI PROBLEM 2

Монтиран соларен колектор во спортската сала во ООУ Манчу Матак

0

Спортската сала во ООУ Манчу Матак се монтираше соларен колектор со капацитет од 300 литри комплет со термостат и други попратни елементи. Со што покрај заштедата на електрична енергија за затоплување на вода ќе се создадат подобри услови за одржување на наставата и натпреварите кои се одржуваат во спортската салата. Средствата за поставување на овај соларен колектор се обезбедени од Центарот за развој на Пелагониски плански регион.DSC08063 DSC08065

Share.

About Author

Leave A Reply