Home / Информации / Се одржа „ Државното првенство во Ридски велосипедизам“

Се одржа „ Државното првенство во Ридски велосипедизам“

Во организација на велосипедскиот клуб „Илинден“ од Прилеп, велосипедската федерација на Македонија, а спонзорирано од Општина Кривогаштани и Општина Крушево, оваа година по шести пат се оддржа „ Државното првенство во Ридски велосипедизам“ со старт од Кривогаштани и завршна цел во Крушево. На натпреварот учествуваа 81 натпреварувач во повеќе категории, сениори, јуниори и кадети. Во Крушево на прво наградените по категории им беа доделени медали.

Патеката велосипедистите ја извозија за скоро еден час.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*