Home / ЈП ПЕЛАГАНИЈА / СВЕЧЕНО ДОДЕЛЕНО НОВОТО ВОЗИЛО ЗА СОБИРАЊЕ НА ОТПАД ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

СВЕЧЕНО ДОДЕЛЕНО НОВОТО ВОЗИЛО ЗА СОБИРАЊЕ НА ОТПАД ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

И официјално денес од страна на првиот секретар на Јапонската Амбасада во Виена  Мицунори Огасавара свечено беше пуштено во употреба и предадено на користење новото возило за смет на јавното претпријатие Пелагонија од Кривогаштани.

dsc04611

Донацијата со вкупна сума од 66,295 евра која вклучува нов камион за смет од марката Мицубиши и 35 контејнери кои ќе бидат распоредени на целата територија на општината.

dsc04652

Со оваа донација значително ќе се подобри управувањето со сметот како и ќе придонесе за поздрава и почиста животна средина.

dsc04665

dsc04663dsc04646

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*