Home / ИНСТИТУЦИИ / НОВО ПРОТИВПОЖАРНО ВОЗИЛО ЗА ТППЕ КРИВОГАШТАНИ

НОВО ПРОТИВПОЖАРНО ВОЗИЛО ЗА ТППЕ КРИВОГАШТАНИ

Врз основа на одлуката донесена на Владата на РМ , Дирекцијата за заштита и спасување на Република Македонија изврши распределување на противпожарна опрема и средства за гаснење на пожари, со која одлука за потребите на територијалната противпожарна единица на општина Кривогаштани  додели теренско противпожарно моторно возило марка Volkwagen модел Amarok, целосно опремено и прилагодено за потребите на противпожарната единица.

Покрај ова во последниот период  општината значително го подобри возниот парк на ЈП Пелагонија со нов камион за смет, додека за потребите на општинската администрација  обезбедено е возило марка Volkswagen Polo.

img_0024

img_0032

img_0013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*