Home / Информации / ФЕСТИВАЛ НА МАКЕДОНСКА НАРОДНА ПЕСНА – ПЕЈАЧИ АМАТЕРИ- КРИВОГАШТАНИ 2016

ФЕСТИВАЛ НА МАКЕДОНСКА НАРОДНА ПЕСНА – ПЕЈАЧИ АМАТЕРИ- КРИВОГАШТАНИ 2016

Оваа година повторно во Кривогаштани повторно ќе се традиционалната манифестација ФЕСТИВАЛ НА МАКЕДОНСКА НАРОДНА ПЕСНА – ПЕЈАЧИ АМАТЕРИ КРИВОГАШТАНИ 2016, оваа година во организација на Општина Кривогаштани. Фестивалот  ќе се одржи на 12.11.2016 (сабота) во Општинската Кино сала во  Кривогаштани.

Програма:

  • Пријавување на заинтересирани пејачи и групи до 10.11.2016 год
  • Пристигнување на учесниците до 12 часот
  • Генерална проба и селекција од 12 до  18 часот 
  • Натпреварувачки дел со доделување на награди од 20 до 22 часот
  • Коктел со учесниците на манифестацијата во 22 часот

На генералната проба и селекција  ќе бидат поединечно претставени сите пејачи и групи , од кои стручното жири ќe изврши селекција на  најдобрите 22 пејачи кои ќе  земат учество во натпреварувачкиот дел. Првонаградените три песни ќе бидат соодветно наградени. Секој пејач или група треба да пријави 3 три  Македонски народни песни.

Учество се пријавува најдоцна до 10.11.2016 ( четврток) на следниот адреси :

vlado_despotoski@yahoo.com или кај Владо Деспотоски 078 308 713, и кај33333333333  blagadusa@Gmail.com Рубин Благадушоски 070 316 180