Home / Информации / Работилница за подготовка на зимница организирана од градинката „Весело штркче“

Работилница за подготовка на зимница организирана од градинката „Весело штркче“

По повод „Детска недела“ во организација на градинката „Весело штркче“ вработените, родителите и дечињата ја организираа работилницата за подготовка на зимница. Од работилницата произлегоа повеќе видови на зимница помеѓу кои домашен ајвар, различни видови на слатко, компоти и други видови на зимници кои се карактеристични за овој регион. Направените производи потоа беа понудени за продажба по симболични цени, а средствата собрани од оваа продажба ќе бидат искористени за потребите на градинката.