Home / ЛОКАЛНА САМОУПРАВА / Прв ден на првачињата од Општина Кривогаштани

Прв ден на првачињата од Општина Кривогаштани

 

 

 

 

 

DSC03315Првачињата возбудено ја започнаа учебната година, и најголемиот дел од нив веќе ја знаеја азбуката, знаеја да пишуваат и да цртаат. Учебната година денеска започна и за 61 прваче во општина Кривогаштани, каде во двете централни училишта „Манчу Матак“ и „Јонче Смугрески“ и седумте подрачни училишта вкупно учат 560 ученици. Во општина Кривогаштани годинава има зголемување на бројот на првачињата за разлика од лани.  

DSC03317 DSC03318 DSC03319 DSC03320 DSC03321DSC03330

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*