Home / Информации / Известување за фармерите

Известување за фармерите

МАСИТ организира  конференција „ИКТ во агробизнис која ќе се одржи од 23-24.11.2016 год. во Хотелот Александар Палас во Скопје, со котизација од 40 евра + 18% ДДВ. Се известуваат сите фармери од Општина Кривогаштани кои се заинтересирани да присуствуваат на оваа конференција дека Општина Кривогаштани субвенционира 50% од котизацијата за учество. Услов за субвенционирање од страна на општината е фармеритеда имаат повеќе од 30 глави добиток како и потребна технологија за преработка на млеко (лактофризер). Фармерите треба да се пријават во приемната канцеларија на општината најдоцна до 20.11.2016 год.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*