Home / Информации / Официјално започна Турнирот во мал фудбал

Официјално започна Турнирот во мал фудбал

Вчера 10.08.2016 год. и официјално започна традиционалниот турнир во мал фудбал во Кривогаштани на новото повеќе наменско игралиште. Турнирот го отворија екипите на Аптеки Стефан и  Воѓани кој заврши во корист на Аптеки Стефан со резултат од 5-0.  Другите натпревари ги одиграа екипите на Бучин и Братство од Житоше со резултат 3 – 0 и екипите на Роз Руб Транс и Победа од Кривогаштани 6-1. Екипата Победа од Кривогаштани е екипа со најмали играчи, почит за храброста и доблеста да се пријават на Турнирот бидејќи нивната возраст е под 18 години . Натпреварите се одиграа во фер и коректна атмосфера. Турнирот беше посетен од сите околни општини, додека екипите кои ќе настапуваат се од општините Велес, Новаци, Крушево, Прилеп,  Долнени  И Кривогаштани.slika 1 slika 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*