Home / Информации / ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ ГО ВРАЌА РЕНОМЕТО НА ТРАДИЦИОНАЛНИОТ НОЌЕН ТУРНИР ВО МАЛ ФУДБАЛ

ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ ГО ВРАЌА РЕНОМЕТО НА ТРАДИЦИОНАЛНИОТ НОЌЕН ТУРНИР ВО МАЛ ФУДБАЛ

Годинава продолжува традицијата во Кривогаштани, под покровителство на општина Кривогаштани се организира традиционалниот августовски ноќен турнир во мал фудбал кој оваа година го има најголемиот награден фонд од своето постоење.

Poster TURNIR(1) - Copy

Во најава е да се случи еден од поголемите турнири во регионот кој ќе започне на 10 Август  и ќе трае точно 17 дена  а финалната вечер е закажана за 27 Август ноќта пред верскиот празник Голема Богородица.

НАГРАДЕН ФОНД

После едногодишна пауза поради изградба на ново игралиште во Кривогаштани повторно се организира традиционалниот турнир кој ќе понуди забава, фудбал, награди и изненадувања за посетителите и натпреварувачите.

igraliste

Сите заинтересирани екипи, спонзори и играчи имаат прилика да го пријават своето учество до 8 Август кога и ќе се одржи влечењето во Кафе Чао во Кривогаштани.