Home / Информации / Честитика по повод празникот Илинден од градоначалникот Тони Заткоски

Честитика по повод празникот Илинден од градоначалникот Тони Заткоски

Почитувани,

Денес се навршуваат 113 години од Илинденското востание и 72 години од Првото заседание на Асном, празници кога си спомнуваме за пожртвуваноста и идеологијата на востаниците, како и на нивната борбата и идеа за независна и суверена Македонија.  Сон кој ние денес го живееме, благодарение на нивната храброст и  истрајност.

Сеќавајќи се на сите нивни подвизи, денес наша оврска е да ја продолжиме нивната борба и да придонесеме Македонија да биде успешна, напредна и економски стабилна држава.

Честит Илинден на сите Македонци.

Да ни е вечна Република Македонија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*