PRIJAVI PROBLEM 2

ВО НЕДЕЛА СВЕЧЕН ДОЧЕК НА КОЊАНИЦАТА ОД ИЛИНДЕНСКИОТ МАРШ

0

Оваа Недела во 13 часот во Кривогаштани традиционално се подготвува свечен пречек на коњаницата од илинденскиот марш која во очо големиот национален и верски празник Илинден поаѓајќи од општина Илинден – Скопје ќе помине низ Кривогаштани за да стигне до крајната дестинација во Крушево на местото на Илинденското востание.

Како и секоја година до сега општина Кривогаштани подготви свечен дочек на коњаниците што прерасна во традиција на општината.

Share.

About Author

🌑 Општина Кривогаштани 🌑 Соработник зa Локален Економски Развој и Партнерство 🌑 Е-mail: npapuckoski@yahoo.com

Leave A Reply