Home / Информации / ЗАПОЧНУВА КУЛТУРНОТО ЛЕТО ВО КРИВОГАШТАНИ

ЗАПОЧНУВА КУЛТУРНОТО ЛЕТО ВО КРИВОГАШТАНИ

Утре (Четврток 28.07.2016) со почеток во 20 часот во центарот на Кривогаштани ќе се одржи музички настан каде свои настапи ќе имаат виолинистката Пламенка Трајковска која свој настап ќе има од 20 до 22 часот за веднаш потоа Рубинчо Благадуша и Позитив Бенд да ја збогатат вечерта со македонска песна.

Исто така ова лето во организација на општина Кривогаштани ќе се случат уште неколку културни и спортски настани каде што веќе од 10-ти Август ќе започне традиционалниот ноќен турнир во мал фудбал на новото повеќенаменско игралиште во Кривогаштани, за некаде кон крајот на месец Август да се одржи топлиот културен бран каде гости на настанот ќе биде КУД Дримкол од Вевчани. Покрај овие активности во најава се уште неколку настани од забавен карактер кои се во финална фаза на подготовка.