СЕ ДОУРЕДУВА УЛИЦА МАКЕДОНСКИ ПРОСВЕТИТЕЛИ ВО КРИВОГАШТАНИ

0

Улицата Македонски Просветители во Кривогаштани денес доби парковско доуредување со дрворед од ниско растечки украсни дрвца со што се уредува просторот помеѓу тротоарот и училишната ограда што само ја надополнува одличната естетика која ја доби улицата после нејзиното асфалтирање во централниот дел на населеното место.

image-0-02-01-c3bc7b047b0e2141ef166a352f63ce03a20285483b74cc665437f0caf0e1bb95-V

Исто така општина Кривогаштани успеа да обезбеди средства за нејзино продолжување со што улица Македонски Просветители ќе добие дополнување на тротоарските патеки и нов асфалт на уште дополнителни 300 метри кои ќе поминуваат низ зелениот и сточниот пазар во Кривогаштани.

image-0-02-01-85f86d563dba0ecd2a7416dd4fd79076e6fc372efe236fe71318f77df1976894-V

image-0-02-01-af38a5291d9814eec99096470844d46fa88a47549dc3a19390c336d3fa442b2f-V

Share.

About Author

🌑 Општина Кривогаштани 🌑 Соработник зa Локален Економски Развој и Партнерство 🌑 Е-mail: npapuckoski@yahoo.com

Leave A Reply