PRIJAVI PROBLEM 2

ЗАПОЧНА АСФАЛТИРАЊЕТО НА ТРИ УЛИЦИ ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

0

Денес започна асфалтирањето на трите улици во општина Кривогаштани со што населените места Обршани, Бела Црква, Воѓани и Кривогаштани ќе добијат целосно нови асфалтирани улици кои досега се наоѓаа во лоша состојба.

1

Општина Кривогаштани преку Светска Банка успеа да обезбеди 12.000.000 денари со кои средства се ќе се асфалтираат трите улици во должина од 2334 метри од кои населеното место Бела Црква и н.м Воѓани ќе се поврзат со асфалтна улица во должина од 765 метри, додека н.м Обршани и Кривогаштани ќе добијат две улици во должина од 875 односно 694 метри.

3

Share.

About Author

🌑 Општина Кривогаштани 🌑 Соработник зa Локален Економски Развој и Партнерство 🌑 Е-mail: npapuckoski@yahoo.com

Leave A Reply