PRIJAVI PROBLEM 2

НОВИ ОТКРИТИЈА НА ’’ЛОКВЕНСКО КАЛЕ’’ ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

0

Активностите на археолошкиот локалитет ’’ЛОКВЕНСКО КАЛЕ’’ во општина Кривогаштани се одвиваат со несмален интензитет. Денес за време на ископувањата пронајдена е бронзена и сребрена монета со ликот на Александар Македонски, која според археолозите потекнува некаде околу 4 века п.н.е.

13410803_10206685457830801_300384026_o

Според изјавата на директорот на управата за заштита на културното наследство Виктор Лилчич кој е во работна посета изјави дека се работи за големо откритие. Денес во посета на локалитетот беше и градоначалникот на Општина Кривогаштани – Тони Заткоски. Археолошките ископувања ќе продолжат да се реализираат и во наредниот период.

13397075_10206683920912379_519589000_o13442098_10206683948553070_236642456_o

13397041_10206683920512369_647880344_o

13410677_10206683948273063_98772676_o

13410818_10206685457710798_1902575981_o

Share.

About Author

🌑 Општина Кривогаштани 🌑 Соработник зa Локален Економски Развој и Партнерство 🌑 Е-mail: npapuckoski@yahoo.com

Leave A Reply